center

 

 

Köpa valp

Denna sida är inte riktigt klar så jag kommer att fylla på mer info vartefter.

Lite information

En iller kräver en hel del av sin ägare därför är det bra att ta reda på så mycket som möjligt om dom, så man vet vad man kan förvänta sej. En iller är ett gulligt djur och de är roliga speciellt när man ser på bilder och i videor. Så är det helt klart men det finns också ett men, som med det mesta när det kommer till husdjur. 

Listan kan göras lång av vad man ska tänka på. Illersäkring är ett stort projekt och får oftast kompleteras när iller kommit hem, då olika individer har olika saker dom hittar på.
Illra är ju inte helt lätta djur att börja med dom frestar ibland på tålamodet och är som en obstinat 2-åring.
Iller passar inte alla är man pedant och vill ha sitt hem perfect och välstäddat så tror jag inte iller är rätt djur

.Många illrar har en förkärlek för gummisaker så som tex fjärrkontroler och öronproppar det kan skapa problem med stopp i tarmen och operation som följd.

Ibland är dom väldigt intensiva, förödande, retande och envisa. 

Det här är djur som man i viss mån kan lära saker, men de har egen åsikt om det. Ser dom ingen vinning i det så blir det svårt att övertyga dom. 

Träning på lådan är vissa bra på andra är inte, vissa är bra under perioder. Så man ska inte förvänta sig att de aldrig skiter på golvet, för det kommer att hända. Och de kan stå precis bredvid lådan och stirra på dig, och du kan se att de tänker japp nästan på lådan i alla fall. 

De gräver i det mesta, så de kan förstöra eller riva ner mycket som soffa, blommor m.m. som stå där de kan komma åt det. Detta är en instinkt som  i dem och inte kan stoppas. Återigen är vissa sötare och lugnare än andra. 

De luktar man kan inte ta bort deras lukt helt, men man minskar det genom att kastrera dem. Men lukta kommer dom    att göra ändå som alla djur gör på sitt sätt. De kan också släppa analsäckarna och det luktar inte hallon precis. Det är också skillnad på om det är ren mysfis eller av rädsla, luktar värre om dom blir skrämda, precis som med katter. 

De har vassa tänder som de ibland använder, vilket vi människor inte alltid tycker är så trevligt. Kan bli hårt om dom blir trängda eller rädda. Illrar kommunicerar med tänderna ganska mycket, gäller bara att tolka det rätt. Ibland nyps dom för uppmärksamhet eller försöker tala om något. Men det är skillnad på kraften i användandet. De använder tänderna under lek så gäller att inte spela upp dom för mycket, då dom kan tappa kontrollen över kraften om dom blir alldeles för uppspelta. 

.Det är därför många som ger upp hoppet om dem med anledningar som som jobb, skola, allergier, ny pojkvän, flytt och familjetillökning. 

Men det är bara en del av vad man ska tänka på, bara leta information, fråga iller ägare och uppfödare. för att få bra insikt i ett liv med iller.

En blogg som skildrar det vardagliga livet med iller på ett härligt sätt rekomederar varmt att läsa artiklarna under läsvärt om man går i iller tankar. http://blog.tamiller.se/

Bra information från en klinik som är duktiga  på iller, skötsel av iller. Se reportaget nedan.
Agrias Vanliga frågor om iller.


Alla Angies illrar är födda här hos oss.Illrer reportage om hur det är o ha iller https://www.youtube.com/watch?v=X6vTCiWiiBA


Mitt upplägg

Jag har inget krav på illervana men ser helst att man är ordenligt insatt i vad det innebär att ha iller.

Är du under 18 år så behöver du föräldrarnas godkännade. Alltså krävs det målsmans underskrift på kontraktet och målsman har då huvudansvaret för illern och ser till att den får det den behöver för att må bra.
Har du små barn så tänk en gång extra, jag undviker att sälja valp till småbarns familjer då erfarenhetn säger mej att det sällan fungerar. Undantag kan förekomma t. ex det redan finns iller i den familjen och det fungerar.

Om illern ska omplaceras ska jag kontaktas. Jag tar i första hand om möjlighet finns tillbaks valpen, annars vill jag ha kontakt med den nya ägaren för att upprätta ett nytt kontrakt med denna. Om illern omplaceras utan min vetskap kommertar jag att ta tillbaka illern att utan någonting återbetalas


Pris på valpar

Är 4500 kr till sällskap Nytt för 2021 är att valparna är lediga att tingas tills tingnings avgiften på 1000 kr är erlagd.
Valp till avel pris efter överenskommelse beroende på upplägg, valp som säljes till avel kommer med vissa restriktioner och krav. Är du intresserad av avelsdjur så kontakta mej för mera info.
När valpen tingas tar jag ut en tingningsavgift på 1000 kr som senare dras av på på valppriset när man hämtar sin valp. Men inte betalas tillbaka vid ångrat köp.
På grund av sjukt ökade veterinärkostnade så har jag tvingats höja tingningsavgiften från 2019.

 

Vad ingår

Valparna levereras vid 10 veckors ålder vet besiktad, chippade och vaccinerade med stamtavla, valpbilder finns för den som är intresserad.. En påse med torrfoder som dom är vana vid och en filt med mamma & syskons lukt. Sele och liten leksak om så önskas
Dom kommer att låd och bit tränas. Valparna säljs med ett kontrakt om kastrering m.m

Hos oss växer valparna upp inomhus, d.v.s i hemmamiljö och hanteras mycket . Dom föds upp på både BARF och torrfoder så dom är vana att äta båda sorterna.

 

 

 

© 2006 - 2021 Dashingferrets
[googlec946b2417a7ae113.html]