center

 

 

Avelsmål inriktning

Mina avelsmål är långsiktiga så jag är lång ifrån målet änn så länge. inriktnigen är att få fram sunda, friska långlivade individer med ett ett stabilt psyke. Aktiva och inteligenta illrar som lämpar sig som sällsakapsdjur.Jag har inriktat mig på färger som mörkt viltfärgat, svarta nyanser och på sikt även mörk choklad. Ett av målen är att avla på så lite risktecknade som möjligt i stamtavlan, för att med tiden få bort dom helt. Typen jag strävar efter är en stabil kropp med massa och ett runt lite kraftigare huvud utan att förlora utseendet.

Jag har långa och hyfsade stamtavlor på mina linjer ( i mitt tycke är införstådd med att alla inte har samma åsikter som jag) och undviker att ha för mycket farmarillrar mina linjer och har i princip bara utländska linjer.
Mina linjer har en för iller ok sjukdoms statistik, tyvärr är ju ingen linje helt felfri. Så jag kan aldrig garantera att det inte dyker upp något som inte är bra. Sen har jag kontrakt som ger viss garanti om sjukdom skulle uppstå p.g.a min avel. Jag har ett ganska bra nätverk med seriösa uppfödare med god kunskap runt om i EU som jag kontaktar vid införskaffande av nytt avelsmaterial.

 

 

 

 

© 2006 - 2021 Dashingferrets
[googlec946b2417a7ae113.html]